fbpx
Καλές Συμβουλές για Οικολογική οδήγηση

Καλές Συμβουλές για Οικολογική οδήγηση

 

Σωστή χρήση του δεξιού πεντάλ

Ο οδηγός θα πρέπει να διατηρεί σταθερές ταχύτητες και να αποφεύγει τις απότομες βυθίσεις του πεντάλ του γκαζιού. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζει σε ποιους ρυθμούς περιστροφής η ροπή του κινητήρα φτάνει στη μέγιστη τιμή της, ώστε να φροντίζει να μην ξεφεύγει από το φάσμα αυτό.

Πίεση ελαστικών

Η πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας, αλλά και στην κατανάλωση καυσίμου και για αυτό θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Όταν ένα ελαστικό έχει χαμηλότερη πίεση από αυτή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής ενός αυτοκινήτου, τότε οι τριβές του πέλματος με το δρόμο είναι μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου.

Σχάρα οροφής

Η σχάρα οροφής, σε περίπτωση που δε χρησιμοποιείται, καλό θα είναι να αφαιρείται. Η αντίσταση που παρουσιάζει επιβαρύνει τον αεροδυναμικό συντελεστή του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να "κουράζει" τον κινητήρα, αυξάνοντας κατά ένα ποσοστό την κατανάλωση καυσίμου. Σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζει ενοχλητικό θόρυβο, ιδιαίτερα όταν το αυτοκίνητο κινείται με υψηλές ταχύτητες.

Σωστή χρήση του κλιματιστικού

Πριν ξεκινήσετε
Η χρήση του κλιματιστικού φαντάζει "αναγκαίο κακό" το καλοκαίρι. Και λέμε "κακό", γιατί ο κίνδυνος μίας ψύξης ελλοχεύει και καλά θα κάνουμε να γνωρίζουμε τα σημαντικότερα στοιχεία για τη σωστή χρήση του κλιματιστικού.

Τις ημέρες που οι θερμοκρασίες ξεπερνάνε τους 30ο C, η ατμόσφαιρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου είναι πραγματικά βαριά. Κάτι τέτοιο ενισχύεται, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται αρκετές ώρες παρκαρισμένο στον ήλιο. Πριν ξεκινήσετε, εκκινήστε το αυτοκίνητο και αφήστε το κλιματιστικό να λειτουργεί σε υψηλή ένταση, με τα παράθυρα ανοιχτά. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ξεκινήσετε τη διαδρομή σας, το κλιματιστικό θα έχει πιάσει υψηλή απόδοση, ενώ θα έχει ανανεωθεί και η ατμόσφαιρα της καμπίνας.

Η σωστή θερμοκρασία
Στην περίπτωση που το αυτοκίνητό σας διαθέτει αυτόματο κλιματισμό, επιλέξετε τη θερμοκρασία και πατήστε το κουμπί αυτόματης λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρείται η επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα, χωρίς δικές σας παρεμβάσεις. Για τους λιγότερο τυχερούς, με χειροκίνητο κλιματισμό, η καλύτερη λύση είναι χαμηλή ένταση και θερμοκρασία, μιας και αυτού του είδους τα κλιματιστικά πετυχαίνουν υψηλότερη απόδοση, γρηγορότερα, αλλά δεν μπορούν να διατηρήσουν σταθερή θερμοκρασία στην καμπίνα.

Ανακύκλωση τώρα
Διαλέξτε την ανακύκλωση όταν κινείστε σε πόλεις, σήραγγες ή πίσω από κάποιο "εχθρικό" -προς το περιβάλλον- αυτοκίνητο. Με αυτήν την επιλογή ο αέρας της καμπίνας ανακυκλώνεται και δεν εισέρχονται σε αυτήν καυσαέρια. Ωστόσο, σε περιπτώσεις πολύωρων διαδρομών, έχετε υπ' όψιν σας ότι πρέπει περιοδικά να ανανεώνετε τον αέρα της καμπίνας, προλαμβάνοντας κάποια δυσφορία, ζαλάδα κλπ. Σε κάποια ακριβότερα μοντέλα υπάρχει και επιλογή αυτόματης ανακύκλωσης, η οποία σας απαλλάσσει και από αυτό το άγχος.

Προσοχή!
Όταν οδηγείτε, ενδεχομένως να μην το καταλαβαίνετε, αλλά ο οργανισμός δεν αντέχει την πολύωρη έκθεση σε ένα ρεύμα ψυχρού αέρα. Ρυθμίστε τους αεραγωγούς, ώστε να κοιτάνε προς την οροφή του αυτοκινήτου -διαχέοντας τον αέρα και στο πίσω μέρος- και όχι επάνω στους επιβάτες. Επιπλέον, εάν είστε ιδρωμένοι ή βρεγμένοι από τη θάλασσα, φροντίστε να ντυθείτε λίγο καλύτερα, επιλέγοντας ένα μακρυμάνικο και καπέλο για τα βρεγμένα μαλλιά!! Ο γιατρός σας περιμένει!!!!!!!!

Trusty Tags

Rent Car, hire car in athens kallithea hotel booking, Activities in Athens and Greece, Rentalcar, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων

TRUSTY RENTAL CARS ATHENS

Ελ. Βενιζέλου 275, Αθήνα
Καλλιθέα 17674

Τηλέφωνο: +30 210.94.10.000

ΓΕΜΗ 143767901000